Please enter your e-mail address. We will send your password immediately.

Storiede ki yoğun ilgiyi burada görmek ümidiyle 😅🤲 Tarifi bırakacağım ama videoyu görenler yoruma ❣️ bırakırmısınız😍 . . MİDYE TATLISI 1çay bardağı sıvıyağ 1 adet yumurta yarım çay bardağı süt yarım çay bardağı su 2 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke bir cimdik tuz 4-5 su bardağı kadar Un (markaya göre değişir) Açarken kullanmak için: Nişasta Şerbeti için; 4 su bardağı şeker 5 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Yapılışı : Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve su tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyu eklenir, iyice kıvama gelince şerbet soğumaya bırakılır. Tatlımızı hazırlamak için hamurumuz hazırlanır. Ceviz, nişasta ve tereyağı hariç diğer malzemeler hamur karıştırma kabına alınır ve yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 13 adet bezeye ayrılır Bezeler teker teker pasta tabağı büyüklüğünde açılır, üst üste konur. 13 tanesi de açıldıktan sonra tek bir yufka olarak açabildiğimiz kadar büyük açılır. Sıkıca rulo yapılır ve bir parmak genişliğinde kesilir. Yan yatırılarak merdaneyle hafif açılır. Bir tarafına ceviz kırığı koyularak poğaça kapatır gibi kapatılır. Hafif yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Tereyağı eritilir ve üzerine kaşıkla dökülür. 150-160 derecede kızarıncaya kadar pişirilir.(özelliği hızlı pişmemesi ,gevrek olması için yavaş pişirin) İl Sıcaklığını tatlımızın üzerine soğuk şerbet dökülür.
Puf puf ,şekli şahane poğaçalar ana sayfada olsun kaydedelim dediniz 🥰 Tarif isteyen dostlar kaydederken yoruma ❣️ bırakırmısınız 🎊 🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾🌾 ŞEKLİ ŞAHANE POĞAÇA 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık su 2 adet yumurta (sarılar üzerine beyazı içine) 1 paket yaşmaya ya da 1 yemek kaşığı toz maya 1 çay kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı toz şeker 6.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin markaya göre değişiklik gösterebilir) Arasına kaşar Peynirikoyabilirsiniz yada sade yapabilirsiniz Üzeri için; Yumurta sarısı YAPILIŞI ; Yoğurma kabına ılık su, ılık süt ve şeker alınarak karıştırılır. (su ve süt ılık olması gerekiyor, mayanın daha iyi kabarması için) Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz , ve maya eklenerek karıştırılır.Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır. Önemli olan unu az miktarlarda ekleyerek yavaş yavaş iyice yoğurmak.Yoğurulan hamur dan bezeler alıp hafif bastırıp açıp kenarına peyniri konur , diğer ucu ara ara kesilir çapraz çevirerek hamur kapatılır . Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.Kabarana kadar mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürülüp, susam serpildikten sonra 200 derece fırında pişirilir .👌👌 ✔Ortalama 2 tepsi çıkıyor ✔Poğaçalar soğuyunca Buzdolabı poşetine koyup derindondurucuya kaldırabilirsiniz. ✔Dondurucudan cıkarınca buzu çözülür hafif ısıtıp servis yapabilirsiniz ✔Un miktarı unun markası ve bardak ölçüsüne göre değişiklik gösterebilir o nedenle yazmıyorum 🍃 .
Tarif isteyenler yoruma ❣️ bırakır mı ? Ağızda eriyip giden çok güzel bir kurabiye . kabartma tozu yok ,uzun süre bayatlamıyor. 🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃 PİŞMANİYE KURABİYE 250 gr. Tereyağı (Oda sıcaklığında) 1 su bardağı hindistan cevizi 3. 5 yemek kaşığı pudra şekeri 1 çay bardağı sıvı yağ Alabildiği kadar un (Yaklaşık 3-3. 5 su bardağı) ÜZERİ İÇİN; 1 çay bardağı dolusu pudra şekeri 1 çay bardağı dolusu hindistan cevizi YAPILIŞI Tereyağ , sıvı yağ, hindistan cevizini ve pudra şekerini alarak azar azar un ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur elde edelim. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopararak yuvarlayalım. 200 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirelim. Kurabiyeler Pişince sıcak sıcak ( hassas olduğu için dikkatli bir şekilde) hindistancevizi ve pudrasekeri karışımına bulayıp servis tabağına alalım. #cookie#pişmaniyekurabiye#likerforliker . . 🍃🍃🍃 ÇÖREK OTLU KURABİYE 125 gr Tereyağı 1 cay bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı sirke 2 tatlı kaşığı tozşeker 2 adet yumurta (birinin beyazı içinesarısı dışına) 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı çörekotu 1 paket kabartma tozu Un YAPILIŞI; Tüm malzemeler ile yumuşak bir hamur elde edlilir . Misket büyüklüğünde yuvarlanıp tepsiye dizilir . Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.