Please enter your e-mail address. We will send your password immediately.

TEREYAĞINDA ALABALIK VE PANCARLI SALATA Buyrun sizlere sağlıklı doyurucu bir menü. Alabalığı tereyağıyla kızarttık. Salatada ise soğan yok. Sarımsaklı sos var. Salata tek başına öğün olur. Çok doyurucu ve lezzetli. Yapacak olanlara afiyet şifa olsun 🌸 🍃 KIRMIZI PANCARLI SEMİZOTLU SALATA Malzemeler 1 ortaboy kırmızı pancar Pancarı sotelemek için 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 küçük bağ semizotu Yarım demet dereotu veya maydanoz 1 orta boy havuç Bir kase haşlanmış kırmızı fasülye Bir küçük kase haşlanmış mısır Sosu için 3 yemek kaşığı sirke 2 yemek kaşığı nar ekşisi 4 yemek kaşığı zeytin yağı 3 diş sarımsak tuz çok az pulbiber HAZIRLANIŞI Geniş bir tavaya zeytin yağını koyup hafif ısıtın. İri rendelenmiş kırmızı pancarı ilave edin. Sık sık karıştırarak pancarı hafif yumuşayana kadar soteleyin. Benim random oldukça iri rendelediği için 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyip kapat kapattım. Kendi buharıyla çok hafif yumuşamasını sağladım. Ocağın altını kapatıp iri doğranmış semiz otlarını ekledim. Semizotu pancarın sıcaklığıyla çok hafif yumuşuyor. Daha sonra doğranmış dereotu rendelenmiş havuç haşlanmış kırmızı barbunya ve mısırı ekleyin. Sosu için rendelenmiş sarımsağı diğer sos malzemelerini ekleyip iyice karıştırın. Salatanın üzerine döküp karıştırın. Afiyet şifa olsun
Esselâmu aleykum. Cumanın hayrı bereketi üzerimize olsun dostlar💝 Ramazan çok yaklaştı. Önümüzdeki bu bereketli günlerin kıymetini bilelim. Elimizden geldiğince nafile ibadetlerimizi artırmaya çalışalım. Ramazan, Allah’ın müminlere bir lütfu. Kur’an bu ayda nazil olduğu için, Kur’an okumayı artırmak, İlahi mesajı anlamaya çalışmak başlıca görevlerimiz arasında olsun. Normalde 5 sayfa Kur’an okumak bile zor gelebiliyorken, Ramazan ayında Kur’an okumayı Rabbimiz kolaylaştırıyor. Allah salih amellerimizi artırmayı hepimize nasib eylesin. Amin 🌸 Bu ramazanda ezberleyeceğiniz bir dua tavsiye edeyim size. Seyyid-ul istiğfar duası. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem in sabah akşam okumamızı tavsiye ettiği bir dua. Nureddin Yıldız hocanın Seyyid-ul istiğfar sohbetini mutlaka dinlemenizi tavsiye ederim. Çok güzel bir sohbet. ☘️🌸☘️🌸☘️ SEYYİDÜL İSTİĞFAR DUASI (( اَللَّهُمَّ أَنْتَ رَبِّي لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ خَلَقْتَنيِ وَ أَنَا عَبْدُكَ، وَ أَنَا عَلَى عَهْدِكَ وَ وَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ، أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّ مَا صَنَعْتُ، أَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلََىَّ، وَأَبُوءُ بِذَنْبيِ فَاغْفِرْ ليِ فَإِنَّهُ لاَ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلاَّ أَنْتَ )) “Allahım! Sen benim Rabbimsin. Senden başka hakkıyla ibâdete lâyık hiçbir ilah yoktur.Beni sen yarattın ve ben senin kulunum.Gücüm yettiğince sana verdiğim söz üzereyim. Yaptıklarımın şerrinden sana sığınırım.Üzerimdeki nimetini ve günahlarımı kabul ediyorum.Beni bağışla.Şüphesiz günahları ancak sen bağışlarsın.” “Kim bunu akşamladığı zaman içtenlikle inanarak söyler de o gece ölürse, cennete girer.Sabahladığı vakit yaparsa da böyledir.” Buhâri, (7/150). Allah Rasulü (sallallahu aleyhi ve sellem) bu nedenle bu duayı sabah ve akşam zikirlerinde hiç terk etmezdi.
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته Hayatımda hiç kokoreç yemedim. Açıkçası temizliğine güvenmediğim için yemiyorum ama çocuklar çok seviyor. Kuyruk yağı tavuk etine de çok yakışıyor. Böyle saç kavurma gibi yapınca adı da tavuk kokoreç oldu ve gerçekten çok lezzetli. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Önceleri, daha ekonomik olduğu için kırmızı et olmazsa tavuk kullanın derdik. Ama tavuk da çok pahalandı ve maalesef her tavuk markasına güven olmuyor. Üstünde organik veya köy tavuğu ibaresi varsa fiyat iki katına çıkıyor... Gayet kolay bu yemeğin tarifini vereyim: . TAVUK KOKOREÇ Malzemeler 100 gr kuyruk yağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 750 gr küçük doğranmış tavuk eti 1 küçük boy soğan Tuz, pulbiber, kimyon HAZIRLANIŞI Tercihen saç veya döküm tavayı ısıtıp zeytinyağı ve küçük doğranmış kuyruk yağını tavaya alın. Kuyruk yağı hafif kızarınca Küçük doğranmış tavuk etlerini ilave edin. Tuzunu atıp karıştırın küçük bir soğanı dörde bölüp gelişigüzel yerleştirin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Suyunu bırakıp pişen tavuğun kapağını açıp yüksek ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Arzu ettiğiniz kadar pul biber ekleyip karıştırın. Çok fazla kızartmayın kuru olmasın. Kimyonu yerken serpin. Yanına lavaş ekmek soğan salatası veya çoban salatası ayran koyup servis edebilirsiniz. Yanına çok gitmez ama çocuklar seviyor diye ben patates de kızarttım. Sıcakken servis edin Afiyet şifa olsun.
Ramazan’a 6 gün kaldı🌸Heyecanımız var mı? Ramazana dair planlarımız var mı? Rabbimiz cümlemize ramazan bilinci versin. Ramazan’dan gafil etmesin. Amin 👇👇 Tel kadayıf tatlısı yapmak püf noktalarına dikkat edilirse zor değil. Öncelikle kadayıfın uzun süre pişirilmesi gerekiyor çünkü sadece kızarsın. Ama benim fırınım o kadar hızlı pişiriyor ki ısıyı düşürmeme rağmen istediğim gibi kızartamadım. Kadayıf yağı cevizi ve şekeri çok seviyor. KLASİK CEVİZLİ TEL KADAYIF TARİFİ Malzemeler 500 gr tel kadayıf 150 gr tereyağı 1 çay bardağı sıvıyağ 2 su bardağı iri kıyılmış ceviz Şerbeti için 4 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su Çeyrek limon HAZIRLANIŞI Taze tel kadayıfı geniş bir karıştırma kabına alın. Tereyağını kısık ateşte eritin. Sıvıyağı ekleyip karıştırın ve kadayıfların üzerine dökün. Elinizle kadayıfı didikleyip küçük parçalara ayırın ve yağıyla iyice harmanlayın. Yarısını 26 x 37 cm ebadındaki fırın tepsisine yayın. Elinizle veya tabanı düz bir kavanozla sıkıca bastırın. Kırık cevizi her yerine eşit bir şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine döşeyip yine sıkıca bastırın. 200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kızaran kadayıfı aynı ebatlardaki bir tepsiye ters çevirin. Bu şekilde dilimlendiğinde kadayıf daha düzgün görünüyor. Eğer alt kısım az kızarmışsa 10 dakika daha pişirin. Kadayıf soğurken şerbeti hazırlayın. Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 17-18 dakika kadar yüksek ateşte kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Soğuk kadayıfın üzerine sıcak şerbeti dökün. En az 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis edin. Servis ederken dondurma veya kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Akşam yemeği için enfes bir makarna tarifim var. Kullandığım baharatlar, mantar ve sebzelerin makarnayla uyumu muhteşem oldu. Bu tarifimde yine veronelli makarna kullandım. @veronellimakarna sayfasında harika bir çekiliş var. Sayfayı takip eden ve son postun altına bir arkadaşını etiketleyen 10 kişiye bereketli bir makarna kolisi hediye edilecek. 👉 @veronellimakarna . MANTARLI TAVUKLU MAKARNA Malzemeler Yarım paket makarna Yarım çay bardağı zeytin yağ 1 yemek kaşığı tereyağı 500 gr tavuk eti 400 gr mantar 1 adet kırmızı kapya biber 8-10 adet kiraz domates Üç dal taze soğan bir tutam maydanoz Baharat olarak tuz karabiber Cajun baharatı (içinde kimyon, sarımsak ve soğan tozu da var) HAZIRLANIŞI Makarnayı haşlayıp süzün. Üzerine çok az yağ gezdirip karıştırın. Ben makarnayı süzdükten sonra üzerine soğuk su tutmuyorum. O şekilde lezzetinde eksilme oluyor. Diğer taraftan tavaya zeytin yağını ekleyin. Yağ ısınınca kuşbaşı doğranmış tavukları ilave edin. Tavuk etinin rengi değişince irice doğranmış mantarları ekleyin. Mantar ve tavuk suyunu salıp yeniden çekince üzerine bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin. Biraz kavurun üzerine ince doğranmış kapya biberi ekleyin. Biraz daha kavurun. İrice doğranmış domatesleri ilave edin. domateste biraz sotelenince üzerine yeşil soğan maydanoz ve baharatları ilave edin. Biraz daha karıştırın Ocaktan alın Afiyet şifa olsun
Es selamu aleykum dostlar 🌸 Uyandınız mı 😊 Uyandıysanız biberli ekmek tarifini ekleyeyim 😉 Biberli ekmek Hatay-Antakya mutfağına ait olarak biliniyor ancak, Antakya’da bile çeşitli şekillerde hazırlayanlar var. Genel olarak yöreye ait kurutulmuş çökelek olan sürk kullanılıyor. Çoğunlukla zahter yani kekik, bazıları da nane kullanıyor. Benim tarifimin orijinal tarif olduğunu iddia etmiyorum ama lezzet olarak bu tarifle şahane  oluyor. Buyrun biberli ekmek tarifimize: . TEPSİDE BİBERLİ EKMEK Hamur Malzemeleri 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım su bardağından biraz fazla zeytin yağı 4,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı instant maya 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı şeker Üst Malzemesi 1 orta boy soğan 1 yemek kaşığı biber salçası 1yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı kekik 1 yemek kaşığı kişniş 2 yemek kaşığı susam 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı acı pulbiber (İsteğe bağlı) 1 çay bardağına yakın zeytinyağı 1 fincan su HAZIRLANIŞI Hamur malzemeleriyle yumuşak  bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. Hamur mayalanırken biberli sosu hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik ve küçük doğrayın. Büyük bir kaseye zeytinyağı, salça, kekik, kimyon, karabiber, susam, acı pulbiber ide ekleyip karıştırın. Mayalanan hamurdan 2 portakal büyüklüğünde bir parça alıp 6-7 mm kalınlığında açın. büyük boy borcam tepsiye yerleştirin. (2 tepsi çıkıyor) Üzerine biberli harcı döşeyin. 180 dereceye ayarladığınız fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet şifa olsun. . . Yedek hesabım @cahide_sultan2 @cahide_sultan2